Karting Arena Zagreb slavi 8. rođendan: u subotu sve vožnje 50 kn!
17/10/2019
Isprobaj laser tag u Karting Areni Zagreb!
29/11/2019

Otvorili smo Axe Throwing Arenu

U paviljonu 35 Zagrebačkog velesajma, unutar kojeg se nalaze Karting Arena Zagreb i Escape Room Arena, najveći escape room u Hrvatskoj, otvorena je i Axe Throwing Arena, prva takva atrakcija kod nas!

Bacanje sjekira je najpropulzivniji novi sport na sjevernoameričkom kontinentu, a priliku da isprobaju igru koja je zaludila svijet sada će dobiti i Hrvati.Bacanje sjekira je najsličnije pikadu, uz razliku što igrači prema meti, umjesto strelica, bacaju – tomahawk sjekire. Postoje mnogobrojne varijacije igre, a u njoj mogu uživati svi, bez obzira na spol i snagu.

Sjekire se, kao razbibriga, bacaju već stoljećima. Prvi su ih počeli bacati Franci, i to već u 5. stoljeću. Zabava je odlično prihvaćena i u nordijskim krajevima, gdje su sjekire popularnost zadržale do današnjih dana, no pravi boom je krenuo s prostora Sjeverne Amerike i Kanade gdje je bacanje sjekira evoluiralo u moderan sport koji je danas prisutan u više od 50 zemalja.

Premda finale natjecanja u Americi i Kanadi emitiraju velike televizijske kuće, axe throwing je u Europi relativno nova disciplina, a Hrvatska je jedna od prvih europskih zemalja koja je dobila axe throwing arenu po standardima Svjetske Axe Throwing Lige (WATL). Domaći igrači će tako dobiti priliku kvalificirati se na velika međunarodna natjecanja.

“Igra je zarazna, osvojila je Ameriku i Kanadu. I usput preplavila Instagram. Idealna je za prijateljska druženja, team buildinge i rođendane, ali očekujemo i da će se dio igrača ozbiljnije posvetiti usavršavanju i treninzima,” istaknuo je Igor Tabak iz Axe Throwing Arene.

Sigurnost ispred svega

Iako tako zvuči, bacanje sjekira nije opasnije od pikada ili kuglanja. Igrači slijede upute iskusnih instruktora koji im prije igre objasne pravila i demonstriraju tehniku sigurnog bacanja. Sjekira se baca prema meti udaljenoj 365 cm, a samo dva igrača mogu istovremeno biti u ogradi uz sinkronizirano bacanje i podizanje sjekira.

“Axe Throwing Arena je posebnu pozornost posvetila uređenju interijera, kako u estetskom, tako i u sigurnosnom smislu. Svi boxevi unutar kojih se bacaju sjekire su ograđeni i osigurani, a scene odbijanja sjekira, kakve smo gledali na YouTubeu i Instagramu, ovdje nisu moguće. Uređenje interijera potpisuje slovenski umjetnik Dušan Erjavec,” dodaje Tabak.

Axe Throwing Arena od ponedjeljka do petka radi u terminu od 16 d 23h, a subotom i nedjeljom od 12 do 23h. Grupne igre se mogu rezervirati na info@axethrowingarena.hr, na broj mobitela 99 8414880,  preko Facebook stranice, a uskoro i preko axethrowingarena.hr weba.

Cjenik za Axe Throwing Arenu možete pogledati OVDJE.