MISLIŠ DA SI BRZ?

Doživi iskustvo F1 u malom izdanju. Prijavi se i zablistaj među top vozačima na najvećem rental karting natjecanju na ovim prostorima!

Minimalna dob

15 godina

Kotizacija za pojedinačnu utrku

33€

 
 

Kotizacija za dvije utrke u danu

50€

 
 

Come race with us!

Što je SWS Sprint Cup?

U naumu popularizacije rental kartinga kao amaterskog sporta u Republici Hrvatskoj i susjednim zemljama, Karting Arena Zagreb u partnerstvu sa Sodijem, vodećim globalnim proizvođačem karting vozila, organizira SWS Sprint Cup – natjecanje od 20 utrka koje će se održavati od rujna 2023. do lipnja 2024. godine. 

Prijavi se i doživi iskustvo F1 u malom izdanju!

Podsjećamo da je za sudjelovanje potrebno uplatiti kotizaciju na recepciji Karting Arene Zagreb ili putem linka dolje.

Prije uplate kotizacije obavezna je prijava na putem SWS-a!

Sodi World Series

Natjecanje je dio međunarodnog sustava rangiranja Sodi World Series u kojem vozači ostvaruju bodove kako bi se kvalificirali za svjetsko finale SWS-a. Svaki vozač mora izvršiti besplatnu registraciju putem SWS-a. 

SWS (Sodi World Series) je program najvećeg globalnog karting rangiranja kojeg organiziraju PT (Partner Track) i PO (Partner Organizer), a koje je otvoreno svim trkaćim entuzijastima. Saznaj više putem linka dolje:

Registrirani vozači ostvaruju bodove na službenim SWS sesijama kako bi se kvalificirali za svjetsko finale istoimene lige. Kvalificirani vozači u finalu ostvaruju priliku natjecati se protiv najboljih imena u svijetu rental kartinga.

Format natjecanja:

Po jednom Sprint Cup eventu, održavaju se dvije utrke. Prijavljeni vozači mogu birati da li će voziti jednu ili dvije utrke po eventu.

Pravila utrke

Svi natjecatelji dužni su proučiti pravilnik. Pravilnik je podložan promjenama i vozači su dužni pratiti izmjene u pravilniku. Organizator je dužan obavijestiti sve sudionike prvenstva o promjenama. Pravilnik natjecanja možete preuzeti putem linka dolje:

Podjela grupa i plasmani

Prijavljeni vozači nasumično se dijele u grupe kako bi vozili kvalifikacijsku rundu.  Ovisno o rezultatima, respoređuju u jakosne skupine unutar kojih će se nadmetati na utrci.

Broj vozača Broj jakosnih skupina
1-12
1
13 - 24
2
25 - 36
3
36 - 48
4

Konačni rezultati SWS Sprint Cup utrke agregiraju se na temelju ostvarene pozicije i jačine skupine u kojoj se vozač nadmetao.

S ciljem stvaranja pravednih uvjeta između natjecatelja, za ukupan poredak prvenstva ubrajaju se samo najboljih 16 rezultata koje je vozač postigao u sezoni.

Titula Sprint Cup prvaka Karting Arene Zagreb dodjeljuje se natjecatelju koji nakon svih utrka unutar sezone ima najveći broj ostvarenih bodova. 

 

LIGHTS OUT IN...

Days
Hours
Minutes
Seconds

NEXT RACE:

HODOGRAM I TRENINZI

Svi natjecatelji dužni su poštovati hodogram natjecanja.
U slučaju neopravdane odsutnosti, kašnjenja ili kršenja protokola vozač riskira kaznu ili diskvalifikaciju.

Svi natjecatelji koji su izvršili proces prijave i uplatili kotizaciju za SWS Sprint Cup natjecanje, imaju pravo sudjelovanja na slobodnim treninzima za utrku po cijeni od 10€ po HEAT-u (10 minutna vožnja).

KONFIGURACIJA STAZE

Karting Arena Zagreb za potrebe racing programa nudi 10 različitih konfiguracija staze koje se periodički izmijenjuju tokom sezone. Konfiguracija koja će se voziti na idućoj utrci je:

POWERED BY:

01 5814 721

Nazovi nas

[email protected]

Pošalji nam mail

Zagrebački Velesajam p.35

Posjeti nas