UPIŠI KARTING AKADEMIJU

Edukativni program vožnje amaterskog kartinga za sve od 5 do 75 godina.

Minimalna dob

5 godina

Prvi upis

120€ 

Trajanje treninga

30 minuta

Termini

Po dogovoru

Come race with us!

Što je Karting Akademija?

Karting Akademija edukativni je program vožnje kartinga na amaterskom ili rental razini putem kojeg polaznik dobiva iskustvo i vještine u svim područjima vožnje kartinga te sportskog ponašanja na kartodromu.

Program obuhvaća sve od osnova vožnje, pravilnog korištenja karting vozila, pravila ponašanja na stazi kako u rekreativnom tako i trkaćem okruženju, te sve do naprednih vještina poput slaganja konkurentnih brzih krugova, preticanja i naravno – utrkivanja.

U cilju nam je stvoriti nova prijateljstva, uspomene i lekcije koje će naši polaznici nositi sa sobom tijekom cijeloga života. Usaditi u njih zdrave navike, razvijati njihove sposobnosti poput koordinacije i koncentracije te njegovati sportski duh i poštovanje prema suparnicima.

Do sada smo, zajedno u suradnji s našim vozačima i
roditeljima, stvorili jedno motivirajuće i zdravo sportsko okruženje koje ćemo nastaviti razvijati i dizati na novu razinu kako potencijal naših polaznika ne bi ostao nezamijećen.

Sigurnost na prvom mjestu

Rental karting najsigurniji je oblik da napravite svoje prve korake u autosportu. Sva obavezna sigurnosna oprema (kaciga, ovratnik, štitnik za rebra) dostupna je na korištenje u Karting Areni Zagreb.

Pristupačnost

Autosport kao takav često je žrtva elitizma i bude popraćen visokim troškovima. Naš pristup kartingu nastoji srušiti tu stigmu te omogućiti klijentima da se na siguran i pristupačan način okušaju u ovom sve popularnijem oktanskom sportu.

Nezaboravna iskustva

U cilju nam je stvoriti nova prijateljstva uspomene i lekcije koje će naši polaznici nositi sa sobom tijekom cijeloga života.

Brzi rezultati

Ponosimo se brzim napretkom kojeg naši polaznici ostvaruju u svega nekoliko treninga!

01 5814 721

Nazovi nas

[email protected]

Pošalji nam mail

Zagrebački Velesajam p.35

Posjeti nas

NASTAVA I STUPNJEVI

1. STUPANJ

INDIVIDUALNI TRENINZI

Osnove kartinga

Upoznavanje sa stazom opremom i kartom. Osnove vožnje - ispravno korištenje upravljača, pravilno skretanje, kočenje te zaustavljanje.

Zastave i pravila

Sportsko ponašanje na stazi i kultura vožnje. Poznavanje zastavica i ponašanje u skladu s njima. Ponašanje u slučaju kvara vozila, u slučaju pomoći na stazi.

Individualan pristup

Treninzi prvog i drugog stupnja odvijaju se isključivo u individualnom okruženju - staza je rezervirana samo za polaznika te instruktor radi samo s njim/njom.

2. STUPANJ

INDIVIDUALNI TRENINZI

Trkaća putanja

Savladavanje idealne putanje staze. Vožnja oko čunjeva. Tehničke upute za savladavanje zavoja, pravilno kočenje i ubrzavanje.

Trening vožnje

Razvijanje osjećaja sigurnosti na stazi i u kartu. Pravilna reakcija, izbjegavanje sudara. Vožnja iza instruktora. Vožnja u duplom kartu.

Brzi krug

Objašnjenje značenja kvalifikacija. Samostalna vožnja i dokazivanje znanja trkaće putanje. Slaganje konstantnih i konkurentnih krugova.

3. STUPANJ

GRUPNI TRENINZI

Vožnja u grupi

Vožnja s ostalim vozačima na stazi. Pravila plave zastave - propuštanje i preticanje. Sigurno zaustavljanje i vožnja iza sigurnosnog vozila.

Utrkivanje

Putanje napada i obrane. Osnovna pravila utrkivanja. Simulacije utrke i Grand Prix-a. (kvalifikacije + utrka) Upoznavanje sa semaforom.

Grand Prix

Priprema za Mini ili SWS ligu - pravila natjecanja, kvalifikacija, utrke, značenje pojedine zastave na utrci, kažnjavanje vozača, bodovanje.

Analize vožnji i vremenski ispiti

Analiza pojedinačnih krugova, vremena i vožnji nakon svakog treninga. Kontinuirano ispravljanje grešaka i usporedba rezultata. Između svakog stupnja polaznici moraju položiti vremenski ispit ispod ciljanog vremena za taj stupanj. Uz to polažu pismeni ili usmeni ispit poznavanja pravila i usvojenog gradiva.

KATEGORIJE I KLASE

ROOKIE

Kategorija namijenjena prvostupnicima koji polažu 1. i 2. stupanj neovisno o klasi karta kojeg voze.

MINI

Polaznici 5+ godina s položenim 2. stupnjem koji voze kartove od 120cc (TB R13 ili CRG Baby Kart).

JUNIOR KIDS

Polaznici 10+ godina koji imaju položeni 3. stupanj u MINI kategoriji. Voze kartove od 270cc (Sodi RX8) u težinskoj kategoriji oko 45kg.

JUNIOR

Polaznici 10+ godina koji imaju položeni 3. stupanj u MINI kategoriji. Voze kartove od 270cc (Sodi RX8) u težinskoj kategoriji oko 70kg.

SENIOR

Polaznici 15+ godina s položenim 2. stupnjem koji
voze kartove od 270cc (Sodi RX8) u težinskoj kategoriji od 85kg.

RASPORED GRUPNIH TRENINGA

COME RACE WITH US!

COME RACE WITH US!