Pravila privatnosti

PRAVILA PRIVATNOSTI

Što uključuju Pravila privatnosti?
Politika o zaštiti privatnosti temelji se na načelima obrade osobnih podataka koja uključuju: načelo zakonitosti, transparentnosti i najbolje prakse, načelo ograničene obrade i smanjenja količine podataka, načelo točnosti i potpunosti osobnih podataka, načelo ograničene pohrane, načelo cjelovitosti i povjerljivosti podataka, načelo odgovornosti, načelo povjerenja, poštene obrade i svrhe obrade te načela obrade u neimenovanom/anonimnom obliku. Pravila privatnosti koje je donijelo društvo SPORTKART d.o.o. odnosi se na medijske platforme i internetske portale u vlasništvu društva.

Voditelj obrade podataka
SPORTKART d.o.o. s registriranim sjedištem u Zagrebu, Avenija Dubrovnik 15/33, 10 000 Zagreb, Republika Hrvatska, voditelj je obrade vaših osobnih podataka. SPORTKART d.o.o. neovisni je gospodarski subjekt, a Pravila privatnosti primjenjuju se na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo direktno ili putem naše internet stranice. Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno.

Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka. Pravila privatnosti ne primjenjuju se na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

Kontakt podaci osobe zadužene za zaštitu osobnih podataka: e-mail: info@karting-arena.com / tel. 01 7787 534

Gdje obrađujemo vaše osobne podatke?
SPORTKART d.o.o. obrađuje vaše osobne podatke isključivo na području Republike Hrvatske.

Kako prikupljamo vaše osobne podatke?
SPORTKART d.o.o. obrađuje vaše osobne podatke, između ostalog, u sljedećim slučajevima:

~ Ako ste svoje osobne podatke (ime, prezime, mail adresa) dobrovoljno upisali prilikom prijave na našu newsletter listu kako biste primali najnovije vijesti s naših internetskih portala na svoj e-mail. Newsletteri se šalju putem softvera MailChimp. S newsletter liste možete se ispisati u bilo kojem trenutku i iz bilo kojeg razloga. Ispisati se možete jednostavnom odjavom koja se nalazi na dnu svakog newslettera ili tako da nam se javite na navedenu e-mail adresu. Ukoliko poželite ponovno primati naše newslettere, dovoljno će biti ispuniti newsletter formu koja se nalazi na našim internetskim portalima. Uz naše redovito slanje newslettera na koji ste se dobrovoljno i besplatno pretplatili, eventualno ćemo vam poslati i iznimnu obavijest koja bi vam, temeljem iskazanog interesa za newsletter s novostima iz našeg sadržaja, mogla koristiti: npr. oglasne ili komercijalne poruke, kao što je poziv za sudjelovanje u nekom od naših nagradnih natječaja, edukativnog ili bilo kojeg drugog karaktera.

~ Ako ste svoje osobne podatke (ime, prezime, mail adresa, adresa stanovanja) dobrovoljno upisali prilikom prijave za sudjelovanje u našim nagradnim natječajima. U tom slučaju vaše osobne podatke (adresu stanovanja) koristimo samo kako bismo vam, ukoliko ste je osvojili, poslali nagradu na kućnu adresu.

~ Ako umjesto svojih podataka, upisujete u kontakt forme bilo koji osobni podatak koji se odnosi na neku drugu osobu, a ne vas, morate se pobrinuti da je ta osoba upoznata s ovim Pravilima privatnosti prije nego što nam pošaljete njene podatke.

~ Ako ste mlađi od 16 godina, molimo vas da nam ne dostavljate nikakve podatke bez odobrenja svojih roditelja ili skrbnika.

Koji se podaci o vama mogu prikupljati?
Sljedeće vrste podataka o vama možemo prikupljati:

~ kontakt podaci: ime, prezime, adresa, kontakt broj, e-mail adresa, broj faksa

~ korištenje internetskih portala i web stranice: način na koji koristite naše internetske portale i web stranicu, uključujući informacije prikupljene putem kolačića i ostalih tehnologija za praćenje posjećenosti web lokacija

~ podatke dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o internet provideru). Ove podatke koristimo kako bismo dobili informacije važne za poboljšanje sadržaja portala, njegove tehničke karakteristike i područja kojima se bavi

Kako se vaši podaci mogu koristiti?
Korištenje osobnih podataka u skladu s propisima EU o zaštiti osobnih podataka mora biti opravdano vašim iskazanim interesom, a mi smo dužni u ovim pravilima utvrditi osnove za svaku upotrebu osobnih podataka.

SPORTKART d.o.o. podliježe zakonima Hrvatske i dužna ih se pridržavati. To uključuje pružanje vaših osobnih podataka sukladno obvezujućim zahtjevima ukoliko oni predstavljaju zakonsku obvezu.

Prijenos trećim stranama
Vaše osobne podatke SPORTKART d.o.o. ne prenosi niti će ih prenositi trećim stranama. Zaštita privatnosti vaših podataka je trajna, a SPORTKART d.o.o. poduzima sve mjere potrebne za zaštitu podataka sukladno važećoj regulativi i dobrim praksama. Osobne podatke obrađujemo na siguran način, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od gubitka. Svi vaši podaci pohranjuju se na našim sigurnim poslužiteljima (serverima).

Kako čuvamo sigurnost vaših podataka?
Koristimo razne sigurnosne mjere, uključujući enkripciju i autentifikaciju, kako bismo zaštitili i održali sigurnost, integritet i dostupnost vaših podataka. Između ostalog, koristimo i sljedeće mjere:

~ strogo ograničen osobni pristup vašim podacima po načelu „nužnog poznavanja“ te isključivo u svrhe o kojoj ste informirani

~ siguran prijenos prikupljenih podataka

~ postavljanje zaštite na IT sustave u svrhu zabrane neovlaštenog pristupa, i

~ trajno praćenje pristupa IT sustavima radi detekcije i sprječavanja zlouporabe osobnih podataka

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke?
Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe za koju su osobni podaci prikupljeni, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja. U slučaju davanja privole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče. Osobni podaci koji više nisu potrebni nepovratno se uništavaju na siguran način.

Prava na zaštitu podataka i pravo na pritužbu tijelu za zaštitu podataka
Imate pravo:

~ dobiti na uvid osobne podatke koje ste nam dali

~ tražiti ažuriranje svih netočnosti u vašim osobnim podacima koje imamo

~ tražiti nas da izbrišemo sve podatke ukoliko više ne postoji svrha njihove upotrebe zbog koje ste nam ih dostavili

~ u slučajevima gdje se obrada temelji na suglasnosti te vezano za svaki direktni marketing, povući svoju suglasnost s učinkom u budućnosti kako bismo prestali s takvom određenom obradom

~ tražiti nas da ograničimo način na koji koristimo vaše podatke

Vaše korištenje ovih prava podliježe određenim izuzecima radi zaštite javnog interesa, naših interesa (npr. pravne obveze) ili prava i sloboda drugih. SPORTKART d.o.o. će obrađivati i pohranjivati vaše podatke na zakonit i siguran način. Ukoliko smatrate da SPORTKART d.o.o. ne postupa s vašim podacima na nezakonit način i to niste u mogućnosti riješiti u suradnji s nama, imate pravo uložiti prigovor Nadzornom tijelu (Agencija za zaštitu osobnih podataka – AZOP).

Kako nas možete kontaktirati?
Imate li pitanja u vezi upotrebe vaših podataka, kontaktirajte nas na e-mail: info@karting-arena.com.

Niste pronašli odgovor na pitanje? Slobodno nam pošaljite upit na mail info@karting-arena.com ili nas kontaktirajte na broj telefona +385 1 778 7534