Blagdansko radno vrijeme Karting Arene Zagreb
23/12/2020
Blagdansko radno vrijeme Karting Arene Zagreb
23/12/2020

Vozači Karting Arene Zagreb na Međunarodnom natjecanju Sodi World Series

 

Grad ljubavi ove je godine bio domaćin međunarodnog finala Sodi World Series. Najveće svjetsko natjecanje u go-kartu održano je u Parizu na stazi Racing Kart de Cormeilles. Najboljih 300 amaterskih karting vozača iz 44 zemalja, podijeljenih u pet kategorija, odmjerilo je svoju brzinu tijekom četiri dana natjecanja.

Specifičnost ovogodišnje utrke SWS-a je prvo izdanje ženskog Cupa u kojem je na tronu završila francuska predstavnica Janyce Da Cruz. Pobjednik Sprint Cupa je Poljak Adam Szydlowski, prvo mjesto na Kid Cupu osvojio je Slovenac Nejc Kosenina, dok je prvak juniorskog Cupa Belgijanac Dario Pemov. Najbolji tim u Endurance kategoriji bio je francuski Joker Team.

Na nedavno održanom finalu SWS-a nastupili su i hrvatski predstavnici, najbolji vozači Karting arene Zagreb. Posebnost je ovogodišnjeg natjecanja što je Hrvatska po prvi put bila predstavljena u svim kategorijama natjecanja.

Predstavnici Junior Cupa bili su: Vinko Jellačić i Jakov Madirazza, predstavnica na ženskom cupu bila je Klara Madirazza, dok su Dominik Orešković i Mikola Benić vozili u Sprint kategoriji. Također, u Endurance skupini kao Presretači sudjelovali su Filip i Mirsad Begović, Berislav Kovačić i Matija Hanževački.

Nadalje, otkriveno je kako će domaćin završnog događaja SWS-a u srpnju 2023. biti Slovačka, a odabrana je i staza Slovakia Ring.

Ako te brzina i adrenalinska vožnja privlače, sve o uvjetima i pravilima sudjelovanja u karting natjecanjima i SWS utrkama te njihovom održavanju potraži na Karting Arena Zagreb racing.