Često postavljana pitanja

Ovdje možete pronaći odgovore na najčešće postavljana pitanja.

1Koliko traje jedna vožnja?
Jedna vožnja traje 10 minuta. Trajanje jedne vožnje varira ukoliko se odlučite voziti Grand Prix utrke, a više o tome pogledajte na našem cjeniku ovdje.
2Zašto se moram registrirati?
Svaki novi član dužan je obaviti registraciju u Karting Areni Zagreb kako bi dobio vlastitu Driver Licence karticu na vlastito ime i prezime. Driver Licence kartica služi za praćenje osobnih rezultata vožnje koje mjerimo preciznim timing sustavom, a možeš odabrati biti dio loyalty programa kojim možeš osvojiti razne popuste na vožnje ili čak besplatnu vožnju.
Također, Karting Arena Zagreb ti na dan rođendana poklanja gratis rođendansku vožnju!
3Moram li rezervirati svoj dolazak?
Za regularne vožnje u trajanju od 10 minuta ne primamo rezervacije. Rezervacije primamo isključivo za organizirane grupe i događaje te za Grand Prix vožnje. (cijene)
4Što ako sam izgubio/izgubila svoju Driver Licencu?
Nema problema, jednom kada se registriraš u Karting Arenu zagreb, ostaješ u sustavu i ne moraš raditi novu registraciju. Izrada nove Driver Licence kartice je 10 kn.
5Koja je minimalna dob za voziti karting?
Djeca od navršene pete godine mogu voziti ili biti voženi u kartu. Za njih postoje posebni dječji termini vožnji, a odnose se na djecu između 5 i 15 godina. Maloljetnici stariji od 15 godina mogu voziti u odraslim terminima vožnji, no pri prvom dolasku roditelj je dužan potpisati izjavu odgovornosti.
Više o dječjim vožnjama pročitajte ovdje.
6Moram li imati položenu vozačku dozvolu da bih vozio/vozila karting?
Ne morate imati iskustvo u vožnji automobila ili drugog prijevoznog sredstva koje zahtijeva posjedovanje posebne/vozačke dozvole. Svi posjetitelji koji dolaze prvi put voziti karting dobit će upute o vožnji i pravilima na stazi.
7Postoji li posebno propisana odjeća u kojoj mogu voziti?
Radi sigurnosti, najbolje je da nosite usku odjeću. Preporuča se da šalove, kravate, remenje ili pojaseve skinete uoči vožnje, a iste možete odložiti u ormariće koji su osigurani ključem.
Vožnja u japankama ili sandalama je zabranjena!
8Koji je maksimalan broj kartova na stazi?
Ovisi, ali uglavnom je maksimum 10 kartova na stazi. Osoblje na stazi će u iznimnim situacijama smanjiti taj broj.
9Mogu li donijeti svoju kacigu?
Da, možete donijeti svoju vlastitu kacigu, pod uvjetom da je zatvorena (vizir) i da ima štitnik za bradu.
10Je li dozvoljeno korištenje GoPro kamere?
Korištenje GoPro kamere dozvoljeno je na vlastitu odgovornost i ukoliko imate potrebnu opremu kako biste osigurali kameru na kacigi. Naše kacige uglavnom nemaju potreban stalak za stavljanje GoPro kamere.
11Je li vožnja u kartu opasna?
Naša staza je osigurana sigurnosnim barijerama, vozači na stazi imaju štitnike za rebra te kacigu, a vožnje nadgleda osoblje na stazi kojima je sigurnost na prvome mjestu - sve to ide u prilog što većoj sigurnosti Vaše vožnje.
12Kada se otvara vanjska staza?
Otvaranje vanjske staze prvenstveno ovisi o vremenskim uvjetima koji moraju biti zadovoljeni kako bi sigurnost na vanjskom dijelu staze mogla biti maksimalno osigurana.
Za vrijeme dječjih vožnji vanjska staza je zatvorena.
13Mogu li kupiti poklon bon?
Da, poklon bon možeš kupiti na recepciji Karting Arene Zagreb. Kupuje se na ime i prezime osobe kojoj se bon poklanja, a pokloniti možeš bilo kakve vožnje, utrke ili proizvoljan iznos novaca. Poklon bon vrijedi neograničeno i samo ta osoba može iskoristiti vožnje.
Niste pronašli odgovor na pitanje? Slobodno nam pošaljite upit na mail [email protected] ili nas kontaktirajte na broj telefona +385 1 778 7534